Yleinen

Zoégas Joulukahvi 2023 tukee tänä talvena koululaisia

/

by Niko

/

Ei kommentteja

Tämän vuoden Zoégas-joulukahvi on ylellinen tummapaahtoinen sekoitus, joka on valmistettu korkealaatuisista Arabica-kahvipavuista. Sitä myydään rajoitettu erä ja se on saatavilla hyvin varustetuista kaupoista lokakuun alkupuolelta alkaen.

Zoégasin joulukahvi vuosimallia 2023 on ainutlaatuinen kahvisekoitus, joka on paahdettu sekä jauhettu huolellisesti rajoitettua eräämme varten. Tässä tummapaahtoisessa kahvisekoituksessa käytetään Ugandan Rwenzorin alueen nimikkokahvipapua, joka on yhdistetty brasilialaisiin ja etiopilaisiin kahvipapuihin.

– Joulukahvi sisältää tällä kertaa mandariinin ja viikunan vivahteita, mikä antaa mukavan tasapainon hedelmäisyyden ja makeuden välille – hieman kirpeän jälkimaun kanssa, kertoo Suomen Nestlén kahviliiketoimintapäällikkö Juliaana Leppänen.

– Konseptin ideana on, että lapset oppivat hoitamaan tilaa ja saavat samalla koulutusta ravitsemukseen sekä ruoanlaittoon. Hankkeen myötä ruoan saatavuus paranee, mikä antaa yhä useammalle lapselle mahdollisuuden mennä kouluun, Leppänen jatkaa.
– Perusajatuksena on, että työskentelemme pitkäjänteisesti vastuullisuuden eteen kahvin koko arvoketjussa pavusta kuppiin.

Tukea Ugandan koululaisille

Zoégas investoi vuosittain joulukahvinsa nimikkokahvipavun alkuperämaassa kestävyyshankkeisiin. Tänä vuonna Zoégas on päättänyt tukea Rwenzorin alueen kahvinviljelijöiden kouluikäisiä lapsia konseptilla, jossa koululaiset voivat kasvattaa itse vihanneksia ja hedelmiä kotonaan. Paikallisella koululla on ollut haasteita kouluruokailun järjestämisessä, minkä vuoksi osa oppilaista ei ole voinut osallistua tunneille. Konsepti on tästä syystä tärkeä osa oppilaiden koulunkäynnin mahdollistamisessa.

Rwenzorin alueen koulun valinta ei kuitenkaan ollut sattumaa. Zoégas on aiemmin tukenut samaa koulua, tällöin kunnostamalla käymälöitä ja saniteettitiloja.

Perinteisesti Zoégasin joulukahvi on saanut myös oman pakkauksensa. Tänä vuonna suunnittelun takana on kuvittaja Björn Rudnert, joka on toteutuksellaan ammentanut inspiraatiota Itä-Afrikasta sekä Coffee by Women-ohjelmastamme.

Joulukahvi on huolellisesti tummapaahdettu Zoégasin paahtimolla Ruotsin Helsingborgissa, ja sitä on saatavilla rajoitetun ajan myymälöistä viikosta 41 alkaen sekä kokonaisina papuina että jauhettuna kahvina.

Lue lisää Zoégas- kahvin vastuullisuushankkeista täältä.


Muuta mielenkiintosita luettavaa muualta:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.

Vastaa