Kapselikahvi

Näin löydät sopivan sohvapöydän kahvihetkiin olohuoneessa

/

by admin

/

1 kommentti

Arkipäivisin paikka kahvinjuonnille on usein keittiön pöytä tai työpaikan kahvihuone. Jos kuitenkin haluat nautiskella kahvisi rennosti sohvalla löhöillen, on oikeanlainen sohvapöytä tarpeen. Tästä artikkelista saat vinkit sopivan sohvapöydän valintaan!

Sopivan sohvapöydän löytäminen ei ole aina helppoa

Sohvapöydän valitseminen kuulostaa äkkiseltään helpolta jutulta, mutta oikeastaan valinnassa tulee ottaa huomioon yllättävän monia asioita. Valikoima on suurta, joten omat kriteerit pöydälle on hyvä olla tiedossa ennen kaupoille ryntäämistä. Mieti valmiiksi tähän artikkeliin kootut kohdat, niin sohvapöydän valinta on helpompaa!

Valitse sohvapöytä, joka sopii sisustukseen

Ensimmäinen ja kenties tärkein kysymys on, millainen sisustustyyli olohuoneessasi on. Ideaalitilanteessa uusi sohvapöytäsi sopii täydellisesti yhteen jo olemassa olevien huonekalujesi ja muiden sisustuselementtien kanssa.

Jos esimerkiksi sohvasi on pienikokoinen ja sirorakenteinen, jykevä sohvapöytä paksuilla jaloilla ei välttämättä ole esteettisesti parhain ratkaisu. Huomiota kannattaa kiinnittää myös puulajin väritykseen tai muun materiaalin, esimerkiksi metallin, sävyyn. Kirkkaanpunainen moderni metallipöytä ei ehkä ole hyvä ratkaisu jugend-henkiseen sisustukseen ja päinvastoin.

Mitä enemmän sisustuksesi noudattelee kokonaisuudessaan jotain tiettyä aikakautta tai tyylisuuntausta, sitä helpompi myös uusi sohvapöytä on valita. Jos sekoittelet sisustuksessasi eri tyylejä tai et hahmota, millainen pöytä sopisi nykyiseen sisustukseesi, valinta voi olla haastavampaa. Silloin kannattaa inspiroitua esimerkiksi boho-tyylisistä sisustuskuvista tai miettiä, mihin tyyliin haluaisi jatkossa viedä olohuoneen sisustusta. Ehkä sohvapöytä on ensimmäinen hankintasi uuteen olohuoneen sisustukseen?

Päätä budjetti ja sohvapöydän mitat

Kun olet määritellyt tyylin, jota haluat sohvapöydän edustavan, tärkeitä seikkoja ovat budjetti ja pöydän koko. Sohvapöytiä löytyy eri hintaisia ja eri kokoisia. Jos sohvapöytä on tarkoitus hankkia uutena, voit tutustua tarjontaan huonekaluja myyvien verkkokauppojen, kuten Hobby Hall:n nettisivuilla. Vanhojen tavaroiden myyntiliikkeillä on myös usein valikoimaa nähtävillä verkkosivuillaan.

Halvimmillaan sohvapöydän voi saada esimerkiksi Hobby Hall -verkkokaupasta 15 eurolla. Toisaalta kalleimpien design-pöytien hinnat kipuavat tuhansiin euroihin. Ennen hintavertailun aloittamista kannattaa mitata, mitkä ovat pöydän maksimimitat. Kuinka suuren pöydän haluat ja mahtuuko sohvapöytä varmasti sille tarkoitettuun tilaan?

Kun mittaat pöytää, muista huomioida pöydän malli. Jos pöytä tulee olemaan kiinni seinässä, neliön tai suorakulmion mallinen pöytä toimii todennäköisesti paremmin. Pyöreät tai soikeat sohvapöydät toimivat hyvin keskellä huonetta.

Mittauksessa on hyvä miettiä myös pöydän ympärille jäävä tila. Mikäli pöydän ympärillä kuljetaan, niin tilaa tarvitaan ympärille runsaasti. Jos sohvapöytä taas on vain laskutaso (esimerkiksi kupilliselle hyvää kahvia), niin ympäröivää tilaa ei välttämättä tarvita ollenkaan.

Väärän kokoinen sohvapöytä haittaa arkea: liian pientä pöytää ei voi käyttää tarkoituksenmukaisesti, kun taas liian iso pöytä vie liikaa tilaa huoneesta. Pöydän kokoa tuleekin miettiä paitsi käytössä olevan tilan, myös sohvapöydän käyttötarkoituksien mukaan.

Mieti, mihin sohvapöytää käytetään

Pöydän malliin ja mittoihin vaikuttaa olennaisesti pöydän käyttötarkoitus. Mihin kaikkeen tarvitset sohvapöytää? Mitä kaikkea sohvapöydän äärellä on tarkoitus tehdä?

Jos tarvitset sohvapöytää lähinnä laskutasoksi kahvikupille, niin pieni, aivan sohvan viereen sijoiteltava pöytä toimii hyvin. Mutta mitä enemmän sohvapöytään liittyy toiminnallisuuksia, niin sitä enemmän pöydälle on myös vaatimuksia.

Valitse suurempi pöytä, jos tarkoituksenasi on pitää sohvapöydän äärellä illanistujaisia, pelata lautapelejä tai käyttää pöytää harrastuksiin, esimerkiksi neuletöiden säilytykseen. Suuremmissa pöydissä voi olla säilytystilaa välihyllyn tai laatikoiden muodossa, josta voi olla iso apu olohuoneen siisteyden kannalta. Suuri pöytä palvelee paremmin useampaa käyttäjää, joten huomioi valinnassa myös perheenjäsenten määrä pöydän käyttötarkoituksien lisäksi.

Jos käyttötarkoituksia on useita, säilytystila ja jaloissa olevat pyörät, jotka mahdollistavat pöydän liikuteltavuuden, voivat olla hyvinkin käytännöllisiä ominaisuuksia. Kiinnitä huomiota pöydän korkeuteen: sopiiko se yhteen sohvan istuinkorkeuden kanssa? Joissain pöydissä korkeudensäätö tai ylimääräisen tason lisääminen saattavat olla mahdollisia.

Jollet ole innokas pölyjen pyyhkijä, kannattaa mieluummin valita vaalea kuin tumma sohvapöytä. Tummalla pinnalla pöly näkyy nimittäin herkemmin. Materiaalivalinnoissa kannattaa muistaa se, että aidosta puusta valmistetut kalusteet ikääntyvät kauniimmin kuin vaikkapa huonekalulevystä valmistetut. Puiset huonekalut kestävät yleensä pidempään. Tyylistä riippuen niistä voi myös saada ihan hyvän jälleenmyyntihinnan sitten, jos haluat joskus hankkiutua sohvapöydästä eroon.

Näin löydät sopivan sohvapöydän kotiisi

Kun olet etsimässä sopivaa sohvapöytää, määrittele kriteerit oikeanlaiselle pöydälle näiden kysymysten kautta:

  1. Minkä tyylisen sohvapöydän haluat?
  2. Paljonko sohvapöytä saa maksaa?
  3. Mihin kaikkeen aiot käyttää sohvapöytää?
  4. Kuinka monta käyttäjää sohvapöydällä on?
  5. Minkä kokoinen sohvapöytä tilaan mahtuu?
  6. Mitä ominaisuuksia toivot pöydältä?

Sohvapöytävalikoimaa kannattaa vilkaista etukäteen verkkokauppojen, kuten Hobby Hall,  sivuilta. Jotta saat varmasti sopivan sohvapöydän, kannattaa erilaisia sohvapöytiä käydä katsomassa myös kivijalkamyymälöissä. Silloin näet, miltä pöytä näyttää todellisuudessa ja saat paremman käsityksen siitä, sopiiko sohvapöytä kotiisi oikeasti.

Mikäli omalta paikkakunnaltasi ei löydy huonekaluliikkeitä, harkitse viikonlopun shoppailureissua isompaan kaupunkiin! Reissuun voit yhdistää myös muuta tekemistä vaikkapa perheen tai ystävän kanssa. Katso hyviä majoitusvaihtoehtoja kaupunkireissulle Hotellit helsinki tai Jyväskylä hotellit -sivuilta. Onnea sopivan sohvapöydän etsintään!

Yksi kommentti artikkeliin ”Näin löydät sopivan sohvapöydän kahvihetkiin olohuoneessa”

Vastaa